Над 46 килограма сух канабис са задържали  митнически служители от

...
Над 46 килограма сух канабис са задържали  митнически служители от
Коментари Харесай

Заловиха над 46 кг канабис на Кулата

Над 46 кг изсъхнал канабис са задържали  митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика " на граничен пункт " Кулата ". Шофьорът на камиона, български жител, е задържан и му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа.

Около 05.30 часа на 8-и юни на граничен пункт " Кулата " идва товарна комбинация, която е пътувала от Испания за България през Гърция. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция. Във фабрична празнина на полуремаркето са открити 84 вакуумирани пакета с общо тегло над 46 кг. При полевия наркотест на място веществото е реагирало позитивно на марихуана. 



За случая е известена Окръжна прокуратура - Благоевград, а формираното досъдебно произвеждане се води от проверяващ митнически контрольор.

Шофьорът на тежкотоварния камион, 50 годишен български жител, е арестуван за период от 72 часа и му е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 242, ал.2 от Наказателен кодекс, като следва да бъде импортирано искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР